napkollektor akció 

AKCIÓ

  120 literes, 12 vákuumcsöves Napkollektor

Teljes rendszer ára:

193.900.-ft

Részelek ---> napkollektor akció:

 

 

 

Napkollektorok típusai:

Két fõ típusú napkollektor van kínálatunkban:


1. Nyílt rendszerû napkollektor
2. Zárt rendszerû napkollektor

A fõ különbség a folyadékok kezelésében rejlik. A nyílt rendszerû napkollektor egyszerûben mûködik, azonban nem tud hálózati víznyomást produkálni. A zárt rendszerû napkollektor rendszer  teljesen nyomás alatt müködik, így  ugyanolyan  nyomással jön a meleg víz, mint a hideg víz.


 

Nyitott rendszerû napkollektor

A nyílt rendszerû napkollektor azt jelenti, hogy a felmelegített víz egyszerû termodinamikai módon (a melegebb víz ritkább-, könnyebb) felfelé felgyülemlik a tartályban. Innen gravitáció segítségével jut el a napkollektor meleg vize a felhasználás helyére, ezért ajánlott a tetõre szerelni a kollektort, hogy növeljük az elhagyó víz nyomását. A képlet: 1m magasság= 0.1 bar nyomás.

A TOKYO SOLAR nyitott napkollektor mûködési elve:

A vákuumcsõ egy külsõ és egy belsõ üvegcsõbõl áll. Ezek a borszilikátból készült csövek a legszélsõségesebb idõjárási körülményeknek is ellenállnak (2,5 cm átmérõjû jégesõ, viharos erejû szél). A két csõ között vákuum, azaz légüres tér található, a vákuum a lehetõ legalkalmasabb szigetelési eljárás, ez zárolja a csõ által összegyûjtött hõt a külsõ környezettõl. A Nap sugarainak hõenergiáját a belsõ csõ sötét színû bevonata köti meg (abszorpció jelensége), majd ez a megkötött hõenergia melegíti fel a csövekben található vizet. Amikor a víz hõmérséklete emelkedik, a sûrûsége lassan csökken, a meleg víz a tartályba emelkedik, a hideg víz, nagyobb sûrûségénél fogva pedig a csövekbe folyik vissza. Ennek a termodinamikai körforgásnak köszönhetõen, a tartályban mindig meleg víz lesz, ingyen.


1. ábra a nyílt napkollektor rendszerrõlNyitott rendszerû Tokyo Solar napkollektorok:

 

A 18 csöves napkollektor

horizontális vonal

grünpower

A 18 csöves napkollektor paraméterei:


Vákuumcsõ: 18 db, 1800x58 mm
Felület: 11,5 m2
Teljesítmény: 1,1 kWh
Tank: 1500 x 440 mm
Keret: 1380 x 1530 mm
Tank kapacitás: 160 L
Hatékonyság: napi 400 L 60° meleg víz ingyen
Bruttó tömeg: 278 kg

 

Árak:

18 csöves, 180 literes Tokyo Solar Napkollektor : 269.000.-Ft
12 csöves, 120 literes Tokyo Solar Napkollektor: 193.900.-Ft

 

Zárt rendszerû napkollektor

A napkollektorban felmelegedett folyadékot a melegvíztároló hõcserélõjéhez vezetjük. A hõcserélõ gyakorlatilag két külön folyadékkör közös találkozási pontja, ahol a hõenergia igyekszik kiegyenlítõdni. Tehát a napkollektor körében lévõ meleg víz hõje felmelegíti a másik körben lévõ hidegebb vizet, amelyet melegíteni szeretnénk, és tárolni. Itt átadja a hõenergiát a használati körnek. Tehát a napkollektorban mindig ugyanaz a folyadék kering körbe-körbe, ezért nevezzük ezt a típusú napkollektort zárt rendszerû napkollektornak.

Forgalmazott zárt rendszerû napkollektor:

Beépített Hõcserélõ, Tokyo Solar IP 01/18 nyomásos napkollektor 18 csöves - 180 literes

Ez a napkollektor nagy (4-6 fõs) családok részére biztosítja a melegvíz ellátást. A melegvíz a napkollektor felõl hálózati nyomással érkezik a csapokhoz (3,5-4 bar)!

Az új tipusú napkollektor külsõleg feltûnõen hasonlít a nyitott rendszerû napkollektor modelljeinkhez. A fõ különbség az, hogy a nyomásos Tokyo Solar napkollektor beépített hõcserélõvel készült. A hálózati víz a tartályba szerelt 40 méteres (!) rézspirálon keresztülhaladva pillanatok alatt átveszi a napkollektor tartály vizének a hõmérsékletét.

Amennyiben nem megoldható a napkollektor tetõre való felszerelése, a nyomásos napkollektor akár a talajon elhelyezve is biztosítja a fogyasztó részére a hálózati (3,5-4 bár) nyomást, mindenféle hõtároló, keringetõ, és szabályozó rendszer nélkül – hatalmas spórolással!!!

A napkollektor hidegvíz betáplálása két helyen történik:

1. A Jakab-szelepes utántöltõ tartályon keresztül, amely folyamatosan biztosítja, hogy a napkollektor tartály tele legyen és felmelegítse a spirálon keresztülhaladó vizet.

2.  A napkollektor tartályában található hõcserélõbe (rézspirálba) vezetett hálózati víz felmelegszik és már használati meleg vízként távozik a rendszerbõl.

napkollektor mûködése, napkollektor kapcsolási rajza szerelés: tartály, melegvíz, hõcserélõ rézspirál, levegõztetõ csõ, jakabszelepes utántöltõ tartály, párolgó víz, leeresztõ, vákuumcsõ, hideg víz, meleg víz

Ez a napkollektor már meglévõ meleg víz rendszerekhez, kazánokhoz, bojlerokhoz is könnyen csatlakoztatható – nagymértékû költségcsökkentés elérése érdekében.

Ára: 279.0000.-Napkollektor árak összefoglalva:

 

                                       ÚJ Tokyo Solar Napkollektor 12 csöves, 120 literes 193.000.-ft

                          ÚJ Tokyo Solar Zárt Rendszerû, Heat Pipe 15 csöves, 150 literes 369.000.-ft

   Itt megnézhet az új termékeinket: 

Tokyo Solar napkollektorok

Tokyo Solar Napkollektor 12 csöves, 120 literes: 193.900.-ft
Tokyo Solar Napkollektor 18 csöves, 180 literes: 269.000.-ft
Nyomásos Tokyo Solar napkollektor, zárt rendszerû napkollektor 18 csöves, 180 literes tartállyal: 449.900.-ftNapkollektor felszerelve:napkollektor erkélyen

napkollektor elõtetõn

napkollektor háztetõnVásárlói vélemények:


„Két éve szereltük fel a TOKYO SOLAR Napkollektort, azóta márciustól november közepéig tudjuk használni a napkollektor melegvízét. Kb. 650 m3 földgázzal kevesebb fogy éves szinten, ami mai árakon számolva 85.000.-ft megtakarítást eredményez családunknak.
Mindenkinek ajánlom”
Üdv: K.ZS.

 

"A mi mosógépünk és mosogatógépünk is a Grünpower Napkollektor meleg vizét használja (csak egy termo keverõszelepet kellett beépíteni), így kevesebb áram fogy a mosás során."
R.J.

Hogy mennyit lehet spórolni EGY napkollektorral?
A mai világban nagyon nehéz megélni és ezért nagyon meg kell gondolni, hogy mire  költ az ember. Én amikor találkoztam az elsõ napkollektor árajánlattal, rögtön  számolni kezdtem, és nagyon jól hangzott, hogy 2-3 év alatt megtérülhet a  napkollektor beszerelési költsége, de most hogy több mint 3 éve használom a  Tokyo Solar napkollektort, tapasztalatból tudom, hogy ez így van. Szerény számításaim szerint a három év alatt kb. 1700 m3 gázt takarítottam meg. Ha csak  100 Ft-tal számoljuk m3-ét akkor is 170.000.-Ft megtakarítást értem el (most kb. 130 Ft/m3).

KÉRDEZZEN MOST, RENDELJEN ITT, GYORSAN VÁLASZOLUNK!